Jorvin sairaalan uusi päivystysrakennus, Espoo

Jorvin sairaala Espoossa sai käyttöönsä uuden päivystysrakennuksen vuoden 2016 alussa. Hyvässä hoitoympäristössä valaistus nousee isoon rooliin. Valolta vaaditaan turvaa, toiminnallisuutta ja hyvää laatua.
Projektin taustaa
Tammikuussa 2016 käyttöön otettu Jorvin sairaalan uusi päivystysrakennus yhdistää monia eri toimintoja. Tiloissa on lasten ja aikuisten päivystys, päivystysosastot, teho-osasto sekä palovammapotilaiden poliklinikka, vuodeosasto ja leikkaussali. Rakennuksessa on myös röntgenyksikkö, koko sairaalaa palveleva välinehuoltokeskus, opetus- ja neuvottelutiloja sekä tilat Espoon sosiaali- ja kriisipäivystykselle. Turvallisissa ja viihtyisissä tiloissa tehdään elintärkeää työtä ympäri vuorokauden. 

​Ratkaisumme
Jorvin uudessa päivystysrakennuksessa on hyvin monenlaisia tiloja ja lukuisia käyttäjiä. Kunkin tilatyypin valaistus suunniteltiin tilan käyttötavan ja -tarkoituksen mukaiseksi. Vuodeosastoilla A55-W-valaisimien optiikka, muotoilu ja yksilöllinen ohjaus olivat merkittävässä roolissa. Pesu-, WC- ja varastotiloissa valot syttyvät liiketunnistimen avulla. Käytäville tasaista ja turvallista valoa tuovat C50-sarjan ohuet, upotettavat valaisimet. Säilytys- ja varastotiloihin valittiin D20-sarjan LED-valaisimet. Toimistotiloissa laadukkaan työskentelyvalaistuksen takaavat C10-sarjan ripustetut valaisimet.   


Asennetut tuotteet: Vuodeosastot: A55-W
Puhdastilat: C60
Käytävät ja vastaanotto: C50
Säilytys- ja varastotilat: D20-R250 LED
Toimistotilat: C10-P1 
Taukotila: Modul-S


Rakennuttaja: HUS-Kiinteistöt Oy
Arkkitehtisuunnittelu: Arkk.tsto Sarc ja Arkkitehtiryhmä Reino Koivula Oy
Sähkösuunnittelu: Insinööritoimisto Tauno Nissinen Oy
Sähköurakointi: Sähköarina Oy