Lintuvaaran koulu Espoossa

Lintuvaaran koulun ja päiväkodin peruskorjaus ja laajennus toteutettiin 25 vuoden elinkaarihankkeena. Valaistuksen tärkeimpinä kriteereinä olivat laatu ja energiatehokkuus.
Projektin taustaa
Lintuvaaran koulun ja päiväkodin peruskorjaus ja laajennus toteutettiin 25 vuoden elinkaarihankkeena. Valaistuksen ykkösteemoja olivat laatu ja energiatehokkuus. Toimitimme sisävalaisimet kohteeseen, jossa valaistuksen tulee olla sekä aikaa että koulu- ja päiväkotikäyttöä kestävää. 

Peruskorjatussa osassa sähköistys uusittiin kauttaaltaan. Uusin tekniikka yhdistettiin 1950-luvun miljööseen kun mäntyiselle kalliotontille rakennetun kouluympäristön alkuperäinen ilme haluttiin säilyttää. Opetus uusituissa ja täysin uusissa tiloissa alkoi vuoden 2016 alussa. Asioiminen yhden valaisintoimittajan kanssa helpottaa elinkaarihankkeen kunnossapitoa. Myös pitkät takuuajat vaikuttivat valaisinvalintoihin.  

Ratkaisumme

DALI-väylään liitetyt T5-loistelamppu- ja led-valaisimet ovat osa taloautomaatiojärjestelmää, jossa jokaisen valaisimen tila näkyy huoltoa varten. Valaisin- ja tilakohtaisen ohjauksen avulla opettaja voi kosketuspaneelista valita kuhunkin tilanteeseen sopivan valaistustason. Läsnäoloautomatiikka ja päivänvalo-ohjaus pitävät osaltaan huolta valaistuksen energiatehokkuudesta. 

Pinta-ala: koulu 7850 m²laajennusosa 4640 m², päiväkoti 632 m²

Asennetut tuotteet:







Tilaaja:
Sähkösuunnittelu:
Arkkitehti:
Talotekniikkaurakoitsija:

C50-P GR, C50-PS GR, C50-S, C51-R, C62
Eminent, Modul-R600, Modul-P645
D70-155, O77-R110
O44, O46, A40-W
                     
Espoon kaupunki
Ramboll Finland Oy
Linja Arkkitehdit Oy
Caverion Suomi Oy