Hoofdkantoor Dow Benelux

Het hoofdkantoor van Dow Benelux is de blikvanger naast de Westerschelde tunnel van het nieuwe Maintenance Value Park. Het hoofdkantoor is ontworpen voor 1000 medewerkers.
Behalve het hoofdkantoor van de chemiereus voor Nederland, België en Luxemburg zijn ook de ondersteunende diensten gehuisvest in het nieuwe kantoor. Eén van deze diensten is het service-center, dat ondersteuning biedt aan de vestigingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India.

De twee atria in het gebouw, gescheiden door een stalen brug, met grote daklichten en grote glasgevel vlakken, brengen veel licht tot in het midden van het gebouw. Door het hoogteverschil van de begane grond en de 1e verdieping voelen de bouwdelen compleet verschillend aan en geven het enorme gebouw een menselijke schaal.

Glamox leverde onder meer bandrasterarmaturen Modul-R100, die speciaal op maat geproduceerd werden voor dit project. De armaturen zijn in de kantoren gemonteerd. In de houten lamellenplafonds in het atrium zijn C80 armaturen gebruikt uit ons op maat gemaakte lichtlijnen programma. In de werkplaats zijn de technisch functionele armaturen I60 en I40 gebruikt. De buitenverlichting en de terreinverlichting zorgen voor een mooi en veilig aangelicht pand.


Adviseur    : KVMC
Architect    : Group A
Installateur: Terberg Totaal Installaties